Zápasenie: Gaglojev piaty v kategórii do 125 kg

18.06.2015 Celý región

Baku 18. júna (TASR) - Slovenský zápasník Soslan Gaglojev obsadil na I. európskych hrách v Baku piate miesto vo voľnoštýliarskej kategórii do 125 kg. Vo štvrtkovom súboji o bronz prehral v Aréne Hejdara Alijeva s domácim Azerbajdžancom Džamaladdinom Magomedovom 2:7 na technické body.

Dvadsaťdeväťročný Gaglojev dosiahol v piatich zápasoch na žinenke v Baku tri víťazstvá a dve prehry. Piate miesto je jeho najlepším výsledkom na vrcholnom seniorskom podujatí, na juniorskej úrovni už získal titul majstra sveta.

Rodák z ruského Ordzonikidze vlastniaci slovenský pas najskôr v kvalifikácii hladko vyradil Španiela Jose Cubu Vazqueza. V osemfinále vyhral na technickú prevahu aj nad Rumunom Raresom Chintoanom a vo štvrťfinále zdolal Maďara Daniela Ligetiho 6:4 na technické body. V semifinále potom síce nestačil na Turka Tahu Akgüla, ktorý ho v prvej perióde položil na lopatky, ale stále mal šancu zabojovať o medailu. V dueli o bronz dlho odolával domácemu favoritovi Magomedovovi. Hneď v úvode ustál prvý záber súpera, vzápätí bol ale dvakrát napomínaný, v 30-sekundovom časovom limite neurobil žiadnu technickú činnosť a domáci borec tak získal prvý bod. V druhej perióde Azerbajdžanec pri rovnakom napomínaní dokázal zaútočiť, pri dvoch akciách získal zhodne po dva body a vytvoril si rozhodujúci náskok. Následne zvýšil na 7:0, odchovanec známej osetínskej zápasníckej školy vo Vladikavkaze dokázal v závere už iba zmierniť prehru.
 

Vyberte región